Algemeen

Rusland verwacht een gunstige economische impact van nanotechnologie


Volgens de Russische premier Sergey Ivanov zal de economische impact van het gebruik van nanotechnologieën op bepaalde gebieden Rusland veel meer ten goede komen dan alle ruimte- en nucleaire projecten van de voormalige USSR.

"Wetenschappers en specialisten zijn van mening dat het gebruik van bepaalde nanotechnologieën ons meer zal opleveren dan alle ruimte- en nucleaire projecten van de Sovjet-Unie bij elkaar", zei Ivanov tijdens een ontmoeting met jonge Russische activisten.

Ivanov noemde de ontwikkeling van nanotechnologieën een "doorbraak" -project en herinnerde eraan dat dit jaar alleen al meer dan 130 miljard roebel zal worden geïnvesteerd in het staatsbedrijf voor nanotechnologie dat dit jaar zal worden opgericht.

"De eerste vergadering van de raad voor nanotechnologieën zal eind juli plaatsvinden", zei Ivanov, eraan toevoegend dat de raad wetenschappers, afgevaardigden en regeringsvertegenwoordigers zal omvatten.

Bron: SmalltimesVideo: Hoe de Russische staats-tv de schuld van MH17 in de schoenen van Nederland wil schuiven (Januari- 2021).