Algemeen

Spanair te koop


De Spaanse luchtvaartmaatschappij Spanair wordt verkocht. De andere aandeelhouders van Spanair zijn Viajes Marsans (5%).

De redenen die SAS geeft, wijzen op haar nieuwe strategie om haar positie in de natuurlijke markten van Noord-Europa te consolideren en te versterken en de kosten te verlagen. De groep zal zijn vluchten concentreren via zijn Deense, Zweedse en Noorse dochterondernemingen, SAS International, en de dochterondernemingen Blue 1, Widerøe, airBaltic en Estonian Air.

SAS streeft ernaar om in de periode 2007-2011 zijn brutowinst met 427 miljoen euro per jaar te verhogen en zo de kosten met ongeveer 300 miljoen euro te verlagen.

Vakbonden, aankondigingen van stakingen

De werkomgeving bij het bedrijf heeft problemen. Terwijl Spanair heeft aangekondigd dat het de vakbonden de werking van de verkoop morgen zal uitleggen, hebben de Spanair-medewerkers voor deze zomer een aantal dagen staking afgekondigd, ondersteund door de Independent Union of Airline Passenger Cabin Crew (Sitcpla).

Jansson, CEO, Jansson kondigde vandaag "een nieuw model van samenwerking" aan met de vakbonden om een ​​einde te maken aan de "stakingscultuur die al lang bestaat" bij Spanair en die het Spaanse bedrijf de afgelopen maanden ernstige verliezen zou hebben veroorzaakt. .

De Spaanse Spanair, lage winstgevendheid

Het was niet de eerste keer dat er op de markten geruchten de ronde deden over het voornemen van SAS om van Spanair te desinvesteren. Volgens sommige versies van experts en de media hadden de economische resultaten de verkoop ervan kunnen versnellen. De resultaten van Spanair over het eerste kwartaal van 2007 leidden tot een brutoverlies van 41,3 miljoen euro, met een toename van de verliezen met 61,3%.


Video: Source: Madrid Crash Probe Focuses on Wing Flaps (Januari- 2021).